Napelemek, napelemes rendszerek

 

Vékonyréteg napelemek

 

napelem

A SOLIKER vékonyréteg, a-Si napelemek tandemcellás technológiával készülnek. A napelem aktív rétege a klasszikus napelem cellák vastagságának mintegy 1/300-ad része.  A technológiának köszönhetően a SOLIKER modulok rendkívül kedvező valós üzemi eredményeket mutatnak.
A szélesebb spektrumú fényelnyelésének köszönhetően, felhős, nem tiszta időben, vagy alacsony fényviszonyok között jelentősen magasabb áramtermelési értéket mutat, mint az azonos teljesítményű hagyományos, mono-, illetve polikristályos napelemek.
Mérési tapasztalataink alapján a SOLIKER vékonyréteg napelemek 15%-al több elektromos áramot állítanak elő, mint az egyéb napelemek.

 

   

BIPV

 

bipv

A BIPV (épületbe integrált) napelemes rendszerek annak ellenére, hogy a Nyugat Európai országokban jelentős szeletet hasítanak ki a napelemek piacából, Magyarországon még nem terjedtek el széles körben.
A SOLIKER termékpalettájában megtalálhatóak a részlegesen áteresztő bevonattal ellátott modulok, amelyek különböző színekben, különböző mintázattal (akár céglogoval) ellátva akár ablaküvegként, akár árnyékoló üvegfelületként, akár előtetőként is beépíthetőek meglévő és új irodaépületek, társasházak és ipari csarnokok homlokzatába.
A homlokzati felületbe integrált napelemek az áramtermelésen felül jelentősen javítják az épület hő- és hangszigetelését, valamint fényvédelmét.