Mikből áll a hálózatra kapcsolt napelemes rendszer?


A rendszerek szíve a napelem. Rendszereinkben a legmodernebb technológiát képviselő, legjobb ár/érték arányú, minőségű és megbízhatóságúvékonyréteg napelemeket alkalmazzuk. A hálózati szinkronüzemű invertereink magas hatásfoknak köszönhetően (>94%) biztosítja a napelemek által megtermelt energia hálózatba táplálását. Az alkalmazott invertereink (SMA Sunny Boy invertercsalád) megfelelnek a helyi áramszolgáltatók műszaki feltételeinek, rendelkeznek a megfelelő minőségi tanúsítványokkal.

 

Napelem modulok - vékonyréteg napelem modulok
A napelem a nap energiáját közvetlenül villamos árammá alakítja. A társaságunk által forgalmazott vékonyréteg napelem modulok, az elérhető legmodernebb technológiával készülnek. Hálózatcsatolt rendszereinkben kizárólag ezen napelemet telepítjük. Napelemekre 25 év garancia vonatkozik.

 

Inverterek - hálózati visszatápláló
Az inverter a napelemek felől érkező egyenfeszültséget alakítja át 230V/50Hz~ hálózati feszültséggé. Az inverter egyenáramú bemeneteire a napelemeket csatlakoztatjuk a megfelelő - soros/párhuzamos - kapcsolásban, amíg a váltakozófeszültségű kimenetet rácsatlakoztatjuk az épület meglévő villamos energia rendszeréhez. Az inverterek típustól függően különböző  teljesítményben készülnek, hatásfokuk 96-97%. Működésük során folyamatosan, automatikusan keresik a napelemek maximális teljesítményét. Az inverter beépített LCD vagy grafikus kijelzőt tartalmaz. Valamennyi inverter rendelkezik, a napelemek leválasztásához szükséges egyenáramú szakaszoló-kapcsolótval (ESS), valamint a hálózati leváláshoz szükséges Grid Guard hálózatfigyelő funkcióval.

 

Grafikus ill. LCD kijelző
Minden Sunny Boy inverter tipustól függően grafikus vagy LCD kijelzővel rendelkezik, ami a napelemes rendszer állapotjellemzőit on-line folyamatosan mutatja, legyen az feszültség, napi- és összenergia, teljesítmény, napi- és összes működési óra.  

 

Opcionális rendszerelemek

 

Sunny Beam Bluetooth - monitoring rendszer 
Az inverter Bluetooth-on keresztül on-line kapcsolatot tart a Sunny Beam készülékkel, amelyet USB kábel segítségével számítógépünkhöz csatlakoztathatunk, amelyen a monitoring (Sunny Data Control) program fut.
Másrészt lehetőség van az inverter és számítógépünk közötti közvetlen Bluetooth kommunikációra is, ez esetben Sunny Explorer szoftver segítségével jeleníthetjük meg napelem rendszerünk on-line adatait.

 

Sunny Beam Bluetooth - asztali kijelző
Egy opcionálisan igényelhető Bluetooth kijelző, amely megjeleníti a napelemes rendszer legfontosabb jellemzőit: pillanatnyi teljesítmény, napi termelt energia és összes termelt energia. A monitoring program átlagos felépítésű Windows XP vagy Vista operációs rendszerrel rendelkező számítógépre telepíthető. Ily módon a napelem rendszer adatai folyamatosan nyomon követhetők, megjeleníthetők, tárolhatók, grafikonok készíthetők.

 

Sunny Webbox Bluetooth - internetes monitoring rendszer   
A Sunny Webbox Bluetooth egy professzionális adatgyűjtő és megjelenítő webserver, melynek segítségével napelem rendszerünk adatait, jellemzőit követhetjük nyomon otthonunkban vagy az interneten keresztül akár irodánkból, külföldről is.     

 

Sunny Webbox Bluetooth - internetes monitoring webserver
- napelem rendszer folyamatos nyomonkövetése az interneten keresztül,
- adatok mentése Excel (xls, csv vagy xml) formátumban,
- felhasználói jogosultság függő információelérés/beavatkozás az interneten keresztül,
- napelem rendszer adatainak tárolása hagyományos SD memóriakártyán.

 

Sunny Matrix - nagyméretű kijelzőtábla napelemes rendszerekhez
- napelem rendszer adatainak on-line kijelzése,
- időjárásálló kivitel, különböző méretekben,
- egyszerű szerelés, ethernet csatlakozás, felhasználói programozhatóság,

- reklámértéket képvisel, figyelemfelkeltő, közönségvonzó hatás